Sevgililer gününün yaklaştığı şu günlerde aşşşkkkk dolu bir cheesecake yaptım. Kırmızı kalp şeklinde, çilekli.... Mmmmmmmhhhhhhh ilk cheesecake denemem o kadar lezzetli oldu ki bir daha dışarıda cheesecake yememe kararı aldık. Sizi daha fazla sabırsızlandırmadan hemen tarifi vermek istiyorum.
Tabanı için;
- 1 paket burçak bisküvi
- 50 gr tereyağı
- 1 kahve fincanı süt
Kreması;
- 2 paket labne peynir (400 gr)
- 1 kutu krema (200 ml)
- 2 yumurta
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı mısır nişastaı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çilek
- Çilekli jöle
Kalıbın içini yağlı kağıt ile kaplayın. Taban için bisküvileri robotta un haline getirdikten sonra tereyağ ekleyip karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek yumuşak bir karışım elde edip, kalıbın içine bastırarak yerleştirin. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletin. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara alın. Beyazları kar gibi olana kadar iyice çırpın. Yumurta sarılarını peynir ve krema ile çırpın. Ayrı yerde elenip karıştırılmış unu, nişastayı ve vanilyayı peynirli karışıma ilave edip çırpın. Şeker ilave edip çırpmaya devam edin. Köpük halindeki yumurta aklarını da karışıma ilave edip, spatula ile birbirine yedirin. Bisküvi tabanının üzerine kremayı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kahverengi olana kadar pişirin. Piştikten sonra 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün üzerini çilek ve çilekli jöle ile süsleyin.