Hiç unutmuyorum lise sondaydım. O zamanlar İzmitte çok güzel bir pizzacı vardı. Adı Tat veya Tadım tam emin değilim şu anda. İlk orada banana split yemiş ve bayılmıştım. Muz şeklinde uzunlamasına bir kasede servis edilir, içine bütün bir muz, krema, üzerine de çikolata sos dökülürdü. Gerçekten çok ama çok lezzetliydi. Aslında orada yediğim her şey çok lezzetliydi. Bence orası gerçek bir İtalyan restoranıydı. Nedense sonradan kapandı ve onun kalitesinde bir yer daha açılmadı İzmit' e. Şu an İstanbul' da yaşıyorum ve o tadı hala bulamadım diyebilirim.
Yıllardır hiçbir yerde yemediğim bu tatlı geçenlerde Big Chef' de karşıma çıktı. Hem de kasede :) İçi çok fazla krokan dolu olduğu için pek benim tarzım değildi. Ama yıllar önce yediğim bu eski lezzeti anımsattı bana. Ben de kendi muhallebimle, tamamen deneme usulü bir muz split yaptım. Bakalım beğenecek misiniz :))
- 2 adet muz
- Yarım paket fındık
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Üzeri için
- Dr. Oetker çikolata sosu
Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı bir tencere koyup, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatınca çiğ kremayı ekleyip mikserle çırpın. Muhallebi ılındıktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz fındıkları ve dilimlenmiş muzları koyun. En üste tarife göre pişirdiğiniz çikolata sosunu dökün. Servis yaparken dilimlenmiş muzlarla üzerini süsleyebilirsiniz.