Malzemeler;
-1 parça tavuk göğsü
-1 kase pirinç
-1,5 kase su
-1 adet kuru soğan
-1 paket kuş üzümü
-1 paket dolmalık fıstık
-Margarin
-Sıvıyağ
-Yeni bahar
-Karabiber
-Tuz
-Şeker
Kuş üzümlerini ılık sıda bekletin. Sonra sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yaklaşık 20dk. sıcak suda bekletin. Diğer tarafta tavuğu 20 dk. haşlayın. Haşlanan tavuğu küçük parçalara ayırın. Dilerseniz tavuk suyunu bir kenara ayırın.
Soğanı pembeleşene kadar kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 10dk. karıştırarak kavurun. Daha sonra üzerine kuş üzümü, dolmalık fıstık, karabiber, yenibahar, tuz ve şeker ilave edin. Sıcak su ekleyin (eğer haşlarken ayırdıysanız tavuk suyu ekleyebilirsiniz). Tencerenin tapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Pilavınız dinlendikten sonra, üzerine didilmiş tavuk etlerini ekleyerek servis yapın