Alman Pastası
Bu tarif becerikli arkadaşım Tuğba' dan.Tabi onun yaptığı benimkinden çok daha lezzetli ama benimki de ilk deneme için fena sayılmaz :)
Kek için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 100 gr sana yağ
- 3,5 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal
Kreması için;
- 3 bardak süt
- 3 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gr sana yağ
Üzerini süslemek için;
- pudra şekeri
Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurdu ve sana yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Bir portakalı kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkıp kek karışımına ilave edin. Kabartma tozunu ve unu ekledikten sonra çırpmayın. Yalnızca tahta bir kaşıkla karıştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirin. Kekiniz piştikten ve soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin.
Krema için sütü, unu, şekeri ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca yağı ekleyin. Yağ eriyince mikserle birkaç dakika çırpın. Muhallebi soğuduktan sonra kekin arasına tamamını dökün. Kekin üst katını ise pudra şekeri ile süsleyin.
Not: Ben bu tarifte hem kek harcına hem de muhallebiye oldukça az yağ koydum. Eğer fazla yağlı sevmiyorsanız siz de benim gibi yapabilirsiniz.