Prens Tatlısı


Bu nefis frambuazlı tarifi birkaç yıl önce Yemekteyiz programından öğrenmiştim. O zamanlar eşimle henüz nişanlı idik, ona yaptığımda bayılmıştı. Zaten meyveli ve krem şantili tatlılara deli oluyor. Açıkçası ben de çok beğendiğimden tarifi bir kenara not etmiştim. Uzun bir aradan sonra dünkü misafirlerim için tekrar yaptım. Yazdan kalma bu eylül günlerinde dondurma gibi geldi onlara ve bayıla bayıla yediler :)

- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket krem şanti
- 750 ml süt (puding için)
- 1 bardak süt (krem şanti için)
- 1 kutu süperfresh frambuaz
- 6 adet halley
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;
- 1 paket dr.oetker çikolatalı sos
- Yarım litre süt

Vanilyalı pudingi 750 ml süt ile pişirin, ılımaya bırakın. 1 paket krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın. Ilımış olan pudige ilave edin ve ikisi beraber tekrar çırpın. Karışımın içine frambuazları, cevizi ve küp küp doğranmış halleyleri ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz tatlıyı kuplara boşaltın. Tam 8 kup çıkıyor.

1 paket çikolata sosunu yarım litre süt ile pişirdikten sonra kupların üzerine dökün. Buzdolabında 1 gece bekletip ertesi gün soğuk soğuk yemenizi tavsiye ederim :)