- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Kakao hariç, tüm malzemeleri bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra genişçe bir kaseye biraz muhallebi dökün. Tencerede kalan muhallebinin üzerine kakao dökerek tamamen eriyinceye kadar karıştırın ve kasedeki beyaz muhallebinin üzerine tamamını dökün. Soğuyunca üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın. 6 saat sonra ters çevirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Ancak bir gün kendinizi tutup hiç dokunmazsanız ertesi gün kesinlikle daha lezzetli oluyor. Veee tabiki bu tarif de sevgili kayınvalidemden öğrendiklerimden biri :))