Mercimekli Bulgur Pilavı



Söylemeden geçemeyeceğim, bu tarif kayınvalidemin eşsiz mutfağından öğrendiğim, yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tarif.
Malzemeler;
-1 kase yeşil mercimek
-1,5 kase bulgur
-1 adet soğan
-3 kase su
-tereyağ
-zeytinyağı
-tuz
Mercimeği haşlayıp süzün. Yeniden tencereye koyduğunuz mercimeklere 3 kase suyu ilave edip tekrar kaynatın. Kaynayınca üzerine bulguru ve tuzu ilave edip pişirin. Diğer tarafta halka halka doğradığınız soğanları tereyağı ve zeytiyağı ile pembeleşene kadar kavurun. Kavurduktan sonra yağını süzüp pişirdiğiniz pilava ilave edin. Dilerseniz soğanları pilavınızı servis yaparken de tabağa koyabilirsiniz. Ben pişmiş soğan yiyemediğim için yalnızca tereyağı ve zeytinyağını tavada kızdırıp pilavımın üzerinde gezdiriyorum. Ama soğan severler mutlaka soğanlı yapsınlar :))