
Bu tarif de sevgili eşim Tolga' dan. Laf aramızda harika lazanya yapar ;)
Malzemeler;
-Yarım paket lazanya
-Kaşar peynir
Kıymalı harç için;
-400 gr. kıyma
-1 orta boy soğan
-Kırmızı biber
-12 adet mantar
-2 adet domates
-1 yemek kaşığı nar ekşisi
-kimyon
-kekik
-tuz
Sos için,
-1 paket hazır beşamel sos
-750 ml süt
Tolga bir tarafta kıymalı harcı hazırlarken ben de beşamel sosu hazırlarım genelde. Kıymalı harç için bütün malzemeleri sırayla koyup kavurun. 1 paket beşamel sosu 750ml sütle muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra lazanyaları kaynamış suda 1 dk bekletin. (Püf noktası: yapışmamaları için teker teker suya atıp çıkartın) Yağladığınız borcamın en altına bir kat lazanya dizin, üzerine beşamel sos, onun üzerine de kıymalı harçtan koyun. Aynı işlemi üç kat üst üste tekrarlayın. En üst kata beşamel sos koyduktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzeri kızarınca alüminyum folyo ile kapatıp 10 dk. daha pişirin.