Kıymalı Patatesli Gül Böreği
- 5 adet yufka
- 750 gr. kıyma
- 2 adet patates
- 2 adet soğan
- zeytinyağ
- tuz
- karabiber
- çöreotu
sosu için;
- yarım litre süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 temek kaşığı zeytinyağ
Soğanı zeytinyağı ile kavurun. Pembeleşmeye başlayınca kıymayı ekleyin. En son küp küp doğranmış patatesleri ekleyin. Malzemeler tamamen kavrulunca ocağın altını kapatın.
Diğer tarafta süt, yoğurt ve zeytinyağını karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Her bir yufka dilimine 3-4 kaşık sos gezdirip, fırça ile her tarafına yayın. Kıymalı harcı yufkanın geniş tarafına koyup sigara böreği gibi sarın. Son olarak gül şeklini verip en üstüne 1 kaşık daha sos dökün. Tüm yufka parçaları için aynı işlemi yapıp tepsiye dizin. Üstüne çöreotu serpin. Yaklaşık 1 saat buzdolabında beklettikten sonra 200 derece fırında 30 dk pişirin.
NOT: Bir miktar kıymalı harç artacaktır. Ben kalan harcı bir kaba alıp buzluğa kaldırıyorum. Daha sonra bu harç ile 2 adet gözleme yapabilirsiniz.