Trüf







Bu güzel trüfleri Chef's İstanbul mutfak atölyesinde katıldığım bir kursta öğrendim :)) Tarifi basit fakat işin tekniğine dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca gramajlar da pastacılıkta çok önemli olduğundan mutfak tartısı kullanmanızda yarar var. Bir de kullanacağınız çikolata işlenmemiş kuvertür çikolata olmalı. Eminönü' deki pasta marketlerden veyan internette pasta malzemesi satan sitelerden bulabilirsiniz.

- 100 gr süt kreması
- 150 gr pandispanya
- 180 gr bitter kuvertür çikolata

Süt kremasını kaynama noktasına kadar ısıtıp, ocağın altını kapatın. Önceden küçük parçalara böldüğünüz kuvertür çikolatayı içine atın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Robotta un haline getirdiğiniz pandispanyayı da karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletin. 2 saatin sonunda trüf hamurunuz hazırdır :) Artık hamurunuzdan küçük parçalar alarak minik minik toplar yapabilirsiniz. Bu aşamada eldiven kullanmanızı tavsiye ederim. Minik toplarınızı fındık, fıstık, ceviz, kakao, hindistan cevizi ve daha aklınıza gelebilecek bir sürü kuru yemiş veya dekor toplarıyla kaplayabilirsiniz.1 gece dolapta bekletirseniz tadı daha iyi oturacaktır.