
Pandispanya Malzemeleri
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı un
- 1/4 su bardağı nişasta
- 1 çimdik tuz
Muhallebi Malzemeleri;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Pastanın İç ve Dış Malzemeleri
- Çilek
- File fıstık
Pandispanya için; yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Yumurta sarılarını şeker ile çırpın. Yumurta aklarına tuz ekleyip kar beyazı olana kadar çırpın. Diğer tarafta çırpılmış yumurta sarısı ve şekerli karışıma un ve nişastayı eleyerek ekleyip iyice karıştırın. En son kar beyazı haline gelmiş yumurta beyazlarını da ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Bu aşamada yumurtaların sönmemesine dikkat edin. Kalıba alıp 180 derece fırında 30-35 dk pişirin.
Muhallebi için; süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatıp, muhallebi ılımaya başlayınca kremayı ekleyip, mikserle çırpın.
Fırından alıp ortadan ikiye böldüğünüz pandispanyanın arasına önce muhallebi döküp yayın, üzerine çilekleri dizin, file fıstıkları serpin. Kekin ikinci katını da yerleştirip muhallebi ve çileği koyun. Pastanın kenarlarını spatula ile düzeltip, file fıstıkları yapıştırın.