Etimekli Patlıcan Salatası


- 3 adet orta boy patlıcan veya 1 kavanoz hazır közlenmiş patlıcan
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- yarım paket etimek
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- zeytinyağı
- sirke
- tuz
- pul biber
- nane

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Bıçak ile küçük parçalara ayırın. Küçük parçalara böldüğünüz etimekleri karışıma ekleyin. Üzerine zeytinyağ, sirke ve tuz ekleyip karıştırın. Karışımı borcama yayın. Üzerine hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu dökün. Közlenmiş biberleri şeritler halinde keserek yoğurdun üzerine dizin. Kalan boşluklara pul biber ve nane serpin.

Alternatif olarak patlıcan közlemek yerine 1 kavanoz hazır közlenmiş patlıcan kullanabilirsiniz. Bu durumda tek yapmanız gereken etimeklerin üzerine konserve patlıcan kızarmasını yayıp, üzerine yoğurdu döküp ve konserve biberleri dizmek olacak.