Meyveli Pasta



Pandispanya Malzemeleri
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı un
- 1/4 su bardağı nişasta
- 1 çimdik tuz

Muhallebi Malzemeleri;
- 3 adet yumurta sarısı
- 1,5 bardak süt
- 12 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta

Kenarlarını Kaplamak için;
- 1 bardak süt
- 1 paket krem şanti

Pastanın İç ve Dış Malzemeleri
- Çilek
- Muz
- Şeftali
- File badem

Pandispanya için; yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Yumurta sarılarını şeker ile çırpın. Yumurta aklarına tuz ekleyip kar beyazı olana kadar çırpın. Diğer tarafta çırpılmış yumurta sarısı ve şekerli karışıma un ve nişastayı eleyerek ekleyip iyice karıştırın. En son kar beyazı haline gelmiş yumurta beyazlarını da ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Bu aşamada yumurtaların sönmemesine dikkat edin. Kalıba alıp 180 derece fırında 30-35 dk pişirin.

Muhallebi için; malzemeleri ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Oldukça yoğun bir krema elde edeceksiniz.

Fırından çıkarıp soğuttuğunuz pandispanyayı büyük bir bıçakla ikiye bölün. Her iki katını da sulandırılmış çilek reçeli ile ıslatın. Önce alt katına muhallebi döküp, üzerine meyveleri dizin ve file bademleri serpin. Kekin ikinci katını da yerleştirip aynı işlemi uygulayın. Pastanın kenarlarına hazırlamış olduğunuz krem şantiyi spatula yardımı ile sürün. Daha sonra file bademleri yapıştırın. Dilerseniz en üst kata meyvelerin kurumaması için jel sürebilirsiniz.