Muzlu Tiramisu
Bu yıl doğum günüm için kendime en sevdiğim pastadan yaptım; Tiramisu ;)) Ama bu sefer ilk kez kekini kendim yaptım ve içine muz koydum. İyi ki de doğdum ;)) Ayrıca mumlarımı da çok sevdim..
Pandispanya kekimde hiç kabartma tozu yok. Ama inanılmaz güzel kabardı. Kabarma sebebi pişirme tekniğinden kaynaklanıyor. Bir de gramaj çok önemli. Ben bu tarz pastalarda mutfak tartısı ile tüm malzemelerimi tartıyorum. Çok işime yarıyor.
Pandispanya için;
- 6 adet yumurta
- 120 gr un
- 170 gr şeker
- 40 gr kakao
- 1/3 çay bardağı su
Muhallebisi için;
-1 kutu labne peynir
-Yarım litre süt
-3 yumurta sarısı
-2 yemek kaşığı un
-2 çay bardağı toz şeker
-nescafe
Ortası için 2 adet muz
Pandispanya için önce yumurta beyazlarını ve sarılarını ayırıp farklı kaplara koyun. Şekerin yarısını yumurta aklarına koyup kar gibi olana kadar çırpın. Kalan şekeri yumurta sarıları ile çırpıp kremsi bir kıvam elde edin. çırptığınız yumurta sarılarını, akların içine dökün. Bir çırpıcı yardımı ile iki sıvıyı alttan üste doğru, yumurtaları söndürmeden karıştırın. Suyu ekleyip birkaç kez daha karıştırın. Sıvı malzemeler birbirine karışınca, un ve kakaoyu eleyerek ilave edin. Bundan sonraki aşamada yine alttan üste doğru hafifçe, kesinlikle çırpmadan karıştırın. 18 veya 20 santimlik pasta çemberine malzemeleri boşaltıp 160 derece fırında 40 dakika pişirin. İlk 30 dakika kesinlikle fırın kapağını açmayın.
Diğer tarafta un, yumurta, süt ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca labne peyniri ekleyin ve muhallebiyi çırpın.
Kek piştikten sonra ben iki parçaya ayırdım. Ama bu kek çok güzel kabardığı için için üç parçaya bölmenizi tavsiye ederim.Ayırdığım parçaları ılık nescafe ile ıslattım. Muhallebiyi her iki kata döktüm. Ortasına muzları yerleştirdim. En üst kata nescafe serptim.
Sonra da bir güzel mumlarımı dikip üfledimmmm. Dileklerimi tutmayı da unutmadım :))