Elmalı Tarçınlı Kek
- 3 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 bardak yoğurt
- 1 bardak sıvı yağ
- 2 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 1 adet elma
Yumurta ile şekeri iyice çırpın. sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin tekrar çırpın, son olarak elekten geçirdiğiniz un, kabartma tozu ve tarçını ekleyin, çırpmaya devam edin.
Ben baton kek kalıbı kullandım. Eğer varsa sizin de aynı kalıbı kullanmanızı tavsiye ederim. Kelepçesi olmadığı için kalıbı yağlamadım, pişirme kağıdı ile kapladım. Bir elmanın 4/3' ünü dilimlere ayırarak kalıbın altına yerleştirin ve üzerine biraz tarçın serpin. Elmanın kalan dilimini rendeleyip karışımın içine atın ve karışımı kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kek pişerken evinize mis gibi bir tarçın kokusu dolacak. Ben kokuyu doya doya içime çektim, mutfağımın adeta bir pastane gibi kokması beni öyle mutlu ediyor ki.. Aslında mutlu olmak için küçük şeyler yetiyor ;))
Dipnot: Bu keki dilerseniz 1 bardak rendelenmiş havuç ya da yarım bardak ceviz ile de yapabilirsiniz.