Sandal Sefası



-5 adet kabak
-250 gr kıyma
-1 adet soğan
-maydonoz
-1 yemek kaşığı salça
-sıvı yağ
-tuz, karabiber, pul biber
-kaşar rendesi
(dilerseniz üzerine beşamel sos hazırlayabilirsiniz)

Kabakları yıkayıp ortadan ikiye bölün ve içlerini oyarak biraz haşlayın. Ardından fırın kabına dizin.
Kıymalı harç için sıvıyağı tencereye koyup üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin. Sırayla salça, baharatlar ve en son maydonozu ekleyip altını kapatın.
Fırın kabına dizdiğiniz kabakların içine kıymalı harcı koyun. Üzerine isteğe bağlı olarak beşamel sosu koyun (ben genelde koyuyorum ama olmasa da olur). En üste kaşar rendesi koyduktan sonra, fırın kabına biraz sıcak su dökün. 200 derece fırında 20-25 dk pişirin.