Evde Cup Cakes Denemelerim


Nihayet kursta öğrendiğim cup cakeleri evde yapma fırsatı buldum. Kekler pişerken fırından nefis kokular çıkıyor ve mutfağınız resmen huzur kokuyor :)) Lafı fazla uzatmadan hemen tarife geçiyorum;

- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 160 gr bitter çikolata
- 125 gr tereyağı
- dörtte üç su bardağı su
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- bir tutam tuz

Su, şeker ve tereyağını kaynama noktasına kadar ısıtın, devamlı karıştırarak şekeri eritin. Ocağın altını kapatınca çikolatayı küçük parçalara ayırıp karışımın içine atın ve karıştırarak eritin. Ilımaya başlayınca yumurta sarılarını, yoğurdu ve elekten geçirdiğiniz kuru malzemeleri ilave edin. Yumurta aklarını tuz ile köpük haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyerek spatula yardımı ile pastacı usulü karıştırın. Yani burada yumurta aklarını söndürmeden alttan üste doğru nazikçe karıştırıyoruz. Karışımı kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.


Kekleri pişirdikten sonra süsleme için krem şanti, şeker hamuru ve dekoratif şekerler kullandım. Aslında o anda içimden ne geldiyse onu yaptım. Çocukluğumda oyun hamuruyla oynadığım günlerden pek farklı değildi yani.. Stres atmak için kesinlikle tavsiye ederim.. Hatta kek pişirmeye üşeniyorsanız marketten bir sürü topkek alıp şeker hamuruyla kafanıza göre süsleyin. Beğenmediklerinizi kimseye göstermezsiniz ;)) Maksat birkaç saat keyifli zaman geçirmek ;))