Kremalı Mantarlı Makarna
Öncelikle belirtmek isterim ki bütün makarna tariflerinde çok önemli bir püf noktası vardır. Makarnayı zeytinyağ ve tuz ile haşladıktan sonra haşlama suyundan 1 ya da 2 kepçe bir kenara ayırın. Makarnanızı süzüp soğuk suyun altına tuttuktan sonra derin bir kaba alın. Üzerine ayırdığınız makarna suyu ile biraz zeytinyağ ekleyin. Böylece makarnanız diri kalacaktır. İster sade, ister soslu makarna hiç fark etmez. Bu önemli noktayı hiç atlamayın ;) Şimdi gelelim tarifimize;
- 1 paket makarna
- 1 paket krema
- Yarım kg. mantar
- 8-10 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 2 kaşık tereyağ
- 1 kaşık zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için kaşar rendesi
Makarnayı haşlayıp süzün.Tereyağını tavada eritin. Ben bu aşamada geniş bir wok tava kullanmanızı öneririm. İçine ince ince doğradığınız sivri biberleri ekleyin, biberler yumuşamaya başlayınca mantarları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra kremayı ve sarımsağı ekleyin. Krema kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Sosu makarnaya döküp karıştırın. Makarna sıcakken kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Servis yaparken tabağın üzerine kaşar rendeleyin.